WIJ ZIJN DRIP

DRIP wil alle kids in beweging krijgen. Samen fiksen we toffe gratis sportoutfits en gear voor iedereen die jong is en wil sporten.

Elk kind verdient de kans om te sporten. Geld, achtergrond of afkomst mag nooit een belemmering vormen. Door onze krachten te bundelen, kunnen we kinderen (4 t/m 16 jaar) kosteloos gebruikte en nieuwe sportkleding, schoenen en uitrusting aanbieden, zodat meer kinderen kunnen sporten in een bij hen passende outfit.

DRIP NIEUWS

Summa Plus heeft van Stichting DRIP gloednieuwe sportkleding gekregen voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs anderstaligen, kortweg VOAT.“Sport en beweging zijn cruciaal voor de ontwikkeling van onze leerlingen. Ze hoeven zich even geen zorgen te maken, even niet na te denken over de onzekere situatie waarin onze jongeren vaak zitten. Er is vaak geen
Read More

Toen FC Pitstop stichting DRIP belde met de vraag of wij outfits voor hen konden leveren was het voor ons snel duidelijk: Hier konden we geen nee tegen zeggen!FC Pitstop is een fantastisch initiatief van jongerencentrum Pitstop. Door jongeren samen te laten voetballen werken ze aan versterken van de emotionele en relationele vaardigheden van de
Read More

Ieder schooljaar organiseert FC Eindhoven in samenwerking met ASML school voetbaltoernooien. Ook dit jaar zijn er weer diverse rondes georganiseerd van het schoolvoetbaltoernooi met als hoogtepunt de wedstrijden op het terrein van FC Eindhoven. Op 22 mei was DRIP van de partij om de deelnemers aan de wedstrijden te trakteren op een paar toffe outfits. En
Read More

Zoveel mogelijk sportkleding inzamelen: Dat was het doel van actie die DRIP en Van Kaathoven op 19 mei organiseerden. Tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen tegen RKC werden de supporters van PSV opgeroepen om hun gebruikte sportkleding te komen doneren. Het resultaat? Meer dan vier kliko's vol met zeer goed uitziende sportkleding.Niet geheel onverwacht
Read More

bram-berkien-Drip-2024-03-27-13-26-44

DE DRIP WERKWIJZE:
READY, SET, GO

DRIP zamelt de betere gebruikte sportkleding in en stelt daar nieuwe complete outfits van samen voor kinderen die graag willen sporten in een toffe outfit, maar daarvoor thuis niet direct de middelen hebben.

 1. Ready to collect
  DRIP zamelt sportkleding in. Dat doen we via vaste inzamelpunten bij verschillende Jumbo filialen, bij sportclubs, scholen en tijdens sportevenementen.
 2. Set to style
  Uit de ingezamelde sportkleding worden alle items die DRIP hebben gesorteerd. Alle sportkleding die wordt doorgegeven wordt gereinigd. Van deze sportkleding stelt DRIP unieke outfits samen.
 3. Go represent
  Met de DRIP sports van wordt de ingezamelde sportkleding doorgegeven aan kinderen. Je vindt ons in wijken, sportverenigingen, scholen en events. Kids scoren in onze mobiele sports van hun favoriete outfit en kunnen meteen gaan sporten: Pass & Play!

WORD OOK WINNAAR!

DRIP maakt het verschil, maar niet zonder jouw hulp. Dankzij onze fans en partners maken steeds meer kids de blits op het sportveld.

Help ons meer kids in beweging te krijgen met een unieke DRIP-outfit. Dat is niet alleen goed voor hun gezondheid, maar ook beter voor het milieu en duurzaam. Sluit je aan bij DRIP en word ook een winnaar. Voor meer info kun je het contactformulier invullen!


Fan

Ben jij een fan? Dan draag je af en toe bij aan DRIP door tijd of middelen te investeren.


Partner

Ben jij een partner? Dan wil je een langdurige samenwerking met DRIP aangaan in financiën en/of middelen.

FanPartnerForm

DRIP PARTNERS & FANS

DRIP GAAT VOOR GOUD!

Sporten is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor je persoonlijke ontwikkeling. Wie sport staat niet stil, maar groeit en gaat vooruit. DRIP levert daar graag een positieve bijdrage aan, zodat jongeren en kinderen in beweging kunnen komen. Tel uit je winst.

Tot onze grote verbazing sporten Nederlanders steeds minder sinds de coronapandemie. Jongeren tussen 13 en 18 jaar zijn minder actief. Het aantal sportende kinderen tussen 5 en 12 jaar is zelfs drastisch verminderd. Een van de redenen hiervoor zijn de hoge kosten die bij sporten komen kijken en dus ook bij het aanschaffen van een passende sport outfit.

Deze trend versterkt de ongelijkheid in de samenleving en verhoogt de drempel om te gaan sporten, vooral voor mensen met lagere inkomens. Want jonge kinderen hebben door hun groei en ontwikkeling geregeld nieuwe kleding nodig.
DRIP wil hier een bijdrage aan leveren door voor hen goed uitziende kleding laagdrempelig beschikbaar te maken.

DE DRIP HIGH FIVE

 1. Eerlijke kansen
  DRIP geeft kinderen de kans om te sporten in een toffe
  passende outfit, ongeacht hun financiële situatie of
  achtergrond.
 2. Teamwork
  DRIP brengt kinderen bij elkaar, ze komen samen
  in beweging, maken nieuwe vrienden en leren van elkaar.
 3. Gezonde ontwikkeling
  DRIP bevordert de persoonlijke groei van
  kinderen door middel van sport en beweging.
 4. Betere toekomst
  DRIP geeft gebruikte sportkleding een tweede
  leven, voorkomt onnodige aankopen, en draagt bij
  aan een duurzamere wereld.
 5. Solidariteit
  DRIP is niet alleen een beweging, maar een
  community. Alleen samen kunnen we alle
  kinderen de kans geven om te sporten.

MEER OVER DRIP

Wil je meer weten over DRIP? Download dan
één van de onderstaande documenten.

HET BESTUUR

Jochem Goedhals
Voorzitter

Gerbrand Kruijssen
Secretaris

Frank van den Ende
Penningmeester

Jurriaan Peters
Algemeen Bestuurslid

Contact

Enthousiast geworden over DRIP? Meld jezelf dan aan als DRIP-vrijwilliger.
Door ons voor en/of achter de schermen te ondersteunen. Bijvoorbeeld door
kleding op te halen en uit te zoeken, of door tijdens activaties in de wijken,
op scholen of bij events uit te voeren. Word jij een van onze DRIP-vrijwilligers?
vul dan het onderstaande formulier in.

Heb je algemene vragen? Laat van je horen door het onderstaande
contactformulier in te vullen.

ContactFormVragenLet'sGetMovingPage