Stichting DRIP steekt leerlingen Summa Plus in nieuwe sportkleding

Summa Plus heeft van Stichting DRIP gloednieuwe sportkleding gekregen voor de leerlingen van het voortgezet onderwijs anderstaligen, kortweg VOAT.

“Sport en beweging zijn cruciaal voor de ontwikkeling van onze leerlingen. Ze hoeven zich even geen zorgen te maken, even niet na te denken over de onzekere situatie waarin onze jongeren vaak zitten. Er is vaak geen geld om sportkleding te kopen. Dat ze nu in het nieuw worden gestoken, is voor hen heel speciaal en het geeft ze zelfvertrouwen”, legt Nathalie Arntz, onderwijsassistent VOAT uit. 

Stichting DRIP heeft als missie om alle kids in beweging te krijgen, ongeacht hun achtergrond. DRIP, wat straattaal is voor ‘er goed uitzien’, heeft als hoger doel om alle kinderen en jongeren, in de leeftijd van vier tot achttien jaar, te voorzien van de noodzakelijke middelen om te kunnen sporten. “Sport spreekt een universele taal die niet mag discrimineren”, zegt Gerbrand Kruijssen van Stichting DRIP. “Met deze donatie willen we een gelijk speelveld creëren waar iedereen de kans krijgt om te stralenElk kind verdient het om te sporten, te groeien en te dromen.” 


Posted

in

by

Tags: